За АЯ

Рекламна къща АЯ е основана през 1989, като една от първите рекламни агенции в страната. През годините сме имали честта да работим с клиенти като Нефтохим, Британски Съвет, ГлавБолгарСтрой, Стинд, Лудогорие 91, SOS – Детски селища, Гьоте Институт, Посолството на Франция, Френски културен институт, Кралското датско посолство, Посолството на САЩ, Инвестбанк…

АЯ Прес е нашето студио за предпечат, работещо успоредно с рекламния отдел, оформящо идеите в завършени продукти. Сесия в добре оборудваното фото студио, управление на цветовете, сканиране на диапозитиви, страниране, подготовка за печат и дори довършителни полиграфски дейности — това също са част от ежедневните задачи в АЯ Прес. Студиото създаде, и в продължение на няколко години публикува, списание ФО — единственото печатно фотографско издание за времето си.

ФотоТрезор е първата (и до момента — най-голямата) банка за цифрова фотография в страната. Работим с над 80 професионални фотографи и техните архиви. Със стабилно темпо увеличаваме библиотеката си, като вече сме обработили над 42 000 качествени изображения с размер над 36MB. ФотоТрезор е визуалната основа на голяма част от продукцията ни.

Издателство „Изкуство“ стои зад популярното в близкото минало списание „Изкуство“ — отново уникално по своя характер издание за времето си, посветено на всички аспекти от родното изкуство.

Фондация „България, страна на съкровища“ е създадена, за да изгражда и развива позитивен образ на страната и културата ни по света. Разчитайки на опита и фотографското си богатство, сме работили по правителствени проекти, изграждали сме представителни изложби и сме консултирали съставяне и издаване на туристически гидове.


От 2004 г. насам, ежегодно създаваме богата колекция календари със силна фотографска насоченост в рамките на празничната кампания Календари АЯ. Обикновено разполагаме с над 10 различни вида готови календари, от които можете да купите дори единични бройки, както и много други календарни теми, подготвени за персонализиране и печат по поръчка .

През 2006 г. започнахме продукция на собствени пощенски картички с марката Издателство „Изкуство“. В момента предлагаме:

  • сватбени покани с уникален дизайн и достъпни цени
  • коледни и новогодишни картички, като ежегодно добавяме нови модели и предлагаме допечатване на вашите пожелания
  • празнични поздравителни картички за различни поводи и празници – свети Валентин, баба Марта, Великден, рожден ден, имен ден…

През 2007 г. започнахме да развиваме и предлагаме заснемане от въздуха по всички възможни начини. Дистанционно с балон и хвърчило, с 15 метрова мачта, от самолет, планер или хеликоптер… Въздушните снимки продаваме през ФотоТрезор, като изпълняваме и индивидуални поръчки по заявка на достъпни цени, в кратки срокове и преди всичко – където другите не могат: в гъсто застроени парцели, населена градска среда, строежи, хотели.


Някои от услугите, които предлагаме:

Графичен дизайн

Създаване на лого, логотип, фирмен шрифт и корпоративна идентичност, изграждане на търговска марка и бранд имидж, всички криейтив услуги, вкл. копирайтинг.

Фотографски услуги

Въздушна фотография, стационарно фото студио в нашия офис и мобилно студио за сесии на терен, предметна и продуктова фотография, работа с модели, професионална фото обработка и фото ретуш, подготовка и реализация на фото изложби в галерии, на открито, в страната и чужбина, висококачествен фото печат и рамкиране, работа с филмови оригинали чрез  скенер Minolta Dimage Scan Multi Pro.

Предпечатна подготовка

Създаване и страниране на всякакви печатни издания – визитки, флаери, листовки, брошури, каталози, опаковки и нестандарни решения; доработка и подготовка на клиентски файлове за печат.

Печат

Консултация и технически надзор по време на целия процес, работим с дигитален, офсетов и широкоформатен печат, както и сито и тампон печат, топъл и релефен печат; книговезки и довършителни полиграфски услуги; индивидуални/персонални рекламни решения.

Сувенирна реклама

Внос на всякакви рекламни сувенири, еко сувенири, луксозни сувенири, персонализиране с всички възможни технологии.