Въздушна фотография

От 2006 година предлагаме заснемане от въздуха (или просто от високо) с различни способи – дрон (хексакоптер), балон с хелий, хвърчило, мачта. Ето технологиите, с които правим въздушните снимки. Много хора не знаят, че панорамни снимки могат да се правят и от въздуха. Показали сме и  реални проекти, които сме реализирали за наши клиенти, а имаме и голяма галерия със снимки от цяла България.

Въздушната фотография има приложения в различни области. Най-често снимките са нужни с рекламна цел или за планиране и наблюдение на строителни проекти. Особено подходящи са за основа за вграждане на 3D архитектурни визуализации. Възможно е и създаване на въздушни панорами. Ето някои от областите, за които успешно сме правили въздушни снимки.

Туризъм

Ваканционни селища, хотели, хотелски комплекси, туристически атракции и обекти, архитектурни комплекси.

Населени места

Кадри, обхващащи по-голяма площ. Обикновено се цели заснемане на даден квартал или част от град, примерно център, промишлена зона, предградие, или пък пълно покритие, ако става дума за по-малки населени места. Често е за предпочитане снимането да става от самолет или делта-планер, ако е нужна по-голяма височина, но трябва да се съобрази с изключително ясно време за добра видимост. Примери: градове, села, градски център, жилищни комплекси, архитектурни ансамбли.

Сгради

Снимки, фокусирани върху единични сгради или група от няколко съседни. Обикновено се правят от малка височина и в близост до обекта. Примери: офис, жилищна кооперация, бизнес център, стадион, мол, кино, хотел от близо, сграда в строеж, строителна площадка.

Инфраструктура

Нужни за целите на пътното строителство и планиране на транспорта, както и за реклама на изградени съоръжения. Примери: пътища, магистрали, ЖП линии, транспортни възли, мостове, детелини, далекопроводи, газопроводи, комуникационни кули.

Терени

Терен за строеж и строежи в различни фази на завършеност, земеделски площи и парцели, снимки за кадастър.